O Mr. President wint Ovam EcoDesign Award 2013

De Mechelse meubelfabrikant Bulo en Bosq hebben met O Mr. President, het meubel voor de ondernemer van de toekomst, de OVAM EcoDesign Award 2013 gewonnen. De prijs maakt deel uit van de Henry van de Velde Awards en is een erkennig van het tijdloze, degelijke ontwerp en het sterke marketingverhaal achter het product.

Duurzaam in elk opzicht

H
et tafelblad van het meubel bestaat uit gerecycleerd kwaliteitshout uit de Bosq fineerproductie en kan onderaan gepersonaliseerd worden met de handtekening van het kind. Door het gebruik van hout is er quasi geen uitstoot van CO2 tijdens de productie van het tafeltje. Uit de O Mr. President verpakking van gerecycleerd karton haal je een klein kamerscherm en krukje waar kinderen zelf mee kunnen spelen en invulling aan kunnen geven.

Het meest duurzame product is er een dat je niet moet weggooien. Bulo en Bosq bieden 50 jaar gebruiksgarantie, zo kan het later ook perfect ingezet worden als bijzettafel op een studentenkamer of in de woonkamer met enkele reismagazines.

Ode aan het spelen

Jan Aerts, creative director Bulo: “O Mr. President moet ons eraan herinneren dat werken een verrijkende ervaring zou moeten zijn net als spelen. De berichtgeving over werken negatiever dan ooit, maar O Mr. President dat we moeten blijven spelen, ongeacht de leeftijd. Het is een statement dat innovatie en ondernermschap stimuleert. Alle Bulo waarden zijn verzameld in dit ene meubel, in al zijn eenvoud overkoepelt het eigenlijk al onze collecties.”
O Mr. President is verkrijgbaar met blad in eik in vier kleuren: naturel, zwart, rood of groen. Het is verkrijgbaar in de Bulo stores in Mechelen, London en New York of online, prijs 399 EUR BTWi en exclusief verzendingskosten.