Samenwerking tussen designer Ben Storms en Bosq

Home / Samenwerking tussen designer Ben Storms en Bosq
Back to News

Het klikt tussen designer Ben Storms en industrieel producent Bosq. Naar aanleiding van de triënnale Hands on Design in het Design museum Gent ontstond een samenwerking. Die krijgt nu een gedroomd vervolg: ook in de toekomst bundelen ze de krachten.

Design voor halffabricaat

Samen met Bosq ontwikkelde Ben Storms een nieuw halffabricaat: een paneel opgebouwd uit verschillende lagen fineer, met een lichtgewicht materiaal in de kern. Het is een zeer lichte en bijzonder sterke constructie die grote overspanningen mogelijk maakt, bijvoorbeeld voor tafelbladen. In de organisch gebombeerde zijde van de panelen vind je de hand van de designer terug. De vormgeving bouwt immers verder op het succesverhaal van Storms’ bekroonde tafel In Vein. Voor Hands on Design, de triënnale in het Design museum Gent, ontwierp Storms nieuwe toepassingen voor dat ontwerp. Hij gebruikte de typische vorm in kastdeuren en in een kamerscherm. Ook in de verticale toepassingen van het paneel komt dit vernieuwende ontwerp bijzonder goed tot zijn recht.

‘Indigenous’

De werktitel van de collectie is ‘Indigenous’ en verwijst naar de inheemse houtsoort die gebruikt wordt: populier. Die aandacht voor milieu en duurzaamheid is een constante doorheen het hele creatieproces. Zo realiseert Bosq de productie van alle meubels bijvoorbeeld ook lokaal.

Doorgedreven samenwerking

Storms en Bosq kiezen bij deze collectie voor een doorgedreven samenwerking. Bosq – een zelfstandig zusterbedrijf van Bulo – toont daarmee ook in haar samenwerkingsverbanden te durven innoveren. Ze willen ook andere partners betrekken. Ben Storms: “Iedereen mag nieuwe toepassingen bedenken en ons voorstellen doen om meubels te ontwikkelen op basis van het voorgestelde halffabricaat.”

Ben Storms