Privé woning uitgevoerd in Palmfineer

“Toen ik zag hoe palmfineer in een restaurant was toegepast, wist ik meteen dat ik het moest hebben. Ik hou van de kleur en structuur.” Eigenaar en interieurarchitect Hilde Buyse raakte geïntrigeerd door het materiaal en paste palmfineer toe in haar designhuis.

 

Ecologisch en multifunctioneel

Palm groeit niet in de bossen. Het is een grassoort. Palm is ecologisch en duurzaam en helpt om de ontbossing van de regenwouden tegen te gaan. Het is 100 % milieuvriendelijk en heeft een hoge hardheid. Omwille van zijn rijke, donkere kleur en coherente structuur, kan palm gebruikt worden voor talrijke interieurtoepassingen.

In Hildes huis werd palmfineer gebruikt in de multifunctionele keuken en voor de tv-kast. Het is ook gebruikt in een indrukwekkende ruimte waarin kan- toorruimte wordt gecombineerd met ingebouwde laden. Een elegante trap leidt naar de ateliers boven. “Ik moet eerlijk zijn, ik had nog nooit van palm gehoord. Maar iedereen is er weg van. Het ziet er zeer modern uit en het ecologische aspect is een pluspunt”, zegt Hilde.

Related Projects